Dagtocht Land van Maas en Waal

+31 (0)344 61 11 11

Oude ambachten, Land van Maas en Waal

Gelderland - Maas en Waal

Vertrek
08.30 uur
Aankomst
Ca. 17.00 uur

Inclusief
> Vervoer per luxe touringcar
> Koffie met gebak
> Excursie Tingieterij
> Erwtensoep lunch
> Demonstratie glasblazer

Prijs per persoon
35-39 personen  € 48,00
40-44 personen  € 46,50
45-49 personen  € 44,00
50-54 personen  € 43,00
55-60 personen  € 42,00

Exclusief
> Diner

Opties (extra mogelijkheden)
> Een diner

Voor meer informatie/reserveren
T. 0344 61 11 11
E. dagtochten@krolreizen.nl

Tijdens deze dagtocht willen we u meenemen naar het schitterende stukje Nederland genaamd Het Land van Maas en Waal, ooit zo prachtig bezongen door Boudewijn de Groot.
We zullen vandaag kennis gaan maken met twee verschillende oude ambachten en tussendoor ook nog eens genieten van een heerlijke lunch bestaande uit erwtensoep met roggenbrood en spek.

Nadat we zijn vertrokken vanaf uw opstapplaats rijden we via een, deels leuke, route naar Alphen aan de Maas waar we zullen worden ontvangen bij Tingieterij ’t Oude Ambacht waar de koffie en het gebak al op ons staat te wachten.
Na de koffie beginnen we met een leuk verhaal over het product tin. Na dit interessante verhaal gaan we naar de werkplaats waar u een demonstratie zult krijgen. U ziet onder andere hoe er uit een plaatje tin een prachtig vaasje gemaakt wordt. Ook ziet u de nieuwe manier van het werken met tin, het gieten van het product en de nabewerking van het product.
Na afloop van de demonstratie heeft u nog even de gelegenheid om in de showroom rond te kijken.

Vanuit Alphen aan de Maas vertrekken we richting het kleine dorpje Deest. We zien leuke plaatsjes als Maasbommel, Appeltern en Horssen aan ons voorbij trekken.
Aan het begin van de middag arriveren we in Deest waar we zullen worden ontvangen met heerlijke huisgemaakte erwtensoep met een lekkere plak roggenbrood.
Na de lunch staat glasblazer Willem Buyse al te trappelen om te beginnen met zijn verhaal.
Willem werkt al vele jaren in het ambacht van glasblazen en brengt dit prachtige vak en zijn passie ook al vele jaren over op groepen.

Tijdens een schitterende demonstratie zal Willem u de kneepjes van het vak glasblazen laten zien.
Niet alleen de demonstratie is zeer de moeite waard ook het verhaal van Willem is door de interessante wetenswaardigheden en de leuke humor zeer de moeite waard.

Na afloop van de demonstratie sluiten we dag af onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers voordat we terug rijden naar uw opstapplaats.

Krol Reizen B.V., Tiel - NL 2020

Deel de website